De vrijdagavond: even inkomen

ECHTEN – Rond een uur of negen zijn er nog niet zoveel mensen, de band zet wat spullen klaar en de dorpsjeugd vermaakt zich op de kermis. Gisteren was de kaartavond, maar vandaag is de eerste echte feestavond van het Echtense feest.

Tussen negen en tien komen veel dorpsbewoners binnendruppelen.

Burdy en de Moeflons

Aan de bands zal de sfeer in ieder geval niet liggen. Als de tap een tijdje open is en de bezoekers wat meer in de muziek komen, ontstaat er hier en daar een polonaise. De Echtenaren komen langzaam maar gedwee in de feeststemming, maar het is ook nog maar dag één van het Echtense feest. De sfeer is in iedere geval goed.

Zweefmolen in trek

“Dit noemen wij een opgooizweef”, zegt Piet Visser vanuit zijn kassawagen. Hij is al de vierde generatie Visser die de zweefmolen bestiert. “Mijn opa stond hier vroeger nog in Echten”, vertelt hij. Als sinds mensheugenis, is de zweefmolen van Visser een vast onderdeel bij de feesten in Echten en met succes, want de dorpsjeugd (maar ook enkele volwassenen) maken goed gebruik van de zweef.

Vanaf de allee van Huize Echten kijkt de dorpskat, Meneer, naar de feestende Echtenaren. Morgenvroeg zijn de kinderspelen, gevolgd door de optocht met versierde wagen.

Morgenavond is het weer feest met Papa di Grazzi en Jannes.

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *