Echten en Ruinen samen op de Koningsspelen

 

RUINEN – De kinderen uit Echten zijn niet alleen in Echten te vinden, maar ook in Ruinen. Basisschool ‘t Echtenest heeft een samenwerkingsverband met basisschool ‘t Oelebröd in Ruinen, allebei onder leiding van Directeur Geert Jan Enting en dat komt bijvoorbeeld tijdens de Koningsspelen mooi uit.

Door elkaar gehusseld konden de kinderen van beide scholen vandaag de Koningsspelen spelen in Ruinen.

Koningsspelen

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst gehouden voor de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Vandaag was de vierde keer. In heel Nederland doen scholen mee aan de spelletjesdag en zo ook in Drenthe. ‘s Morgens wordt er eerst het traditionele ontbijt gedaan waar gezond eten de boventoon voert. Daarna gaan de kinderen aan de slag met allerlei spelonderdelen. Zo konden ze in Ruinen onder andere rugbyen, mountainbiken en tennissen, maar er was ook iets nieuws genaams Slacklinen, wat wel iets wegheeft van koorddansen.

Samenwerking

‘t Echtenest werkt al een tijd samen met basisschool ‘t Oelebröd. Bij activiteiten waar ‘t Echtenest kan terugvallen op de grotere basisschool in Ruinen reizen de kinderen uit Echten af naar Ruinen.

Na de Koningsspelen hadden alle kinderen vakantie.

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *