Echten krijgt ijsbaan cadeau van de NAM (video)

ECHTEN – Assen wil er een, Hoogeveen wil er een en ook Emmen maakt zich er hard voor. Maar in Echten hebben ze ‘m inmiddels. Een ijsbaan.

Zaterdagmiddag werd de baan feestelijk geopend. De ijsbaan is een cadeau van de NAM.

Voor de regio
Op vakantiepark de Westerbergen is de ijsbaan aangelegd, met echt ijs. Een van de kinderen vertelt trots dat het water uit de Hoogeveense Vaart komt. Wethouder Jan ten Kate vult aan: “Alles komt volgens mij uit De Wolden. De tent, het ijs, het water. Het is allemaal een Woldens product.” Iedereen uit de regio kan gratis van de ijsbaan gebruik maken.

Gunst voor de inwoners
Op een aantal locaties in gemeente De Wolden wordt door de NAM naar gas geboord. Om wat terug te doen voor de bevolking krijgt het gebied een ijsbaan cadeau. Het Echten IJsplein is niet het eerste wat de NAM voor het gebied doet.

Eerder keerde de NAM al geld uit aan onder andere dorpshuizen en het Kraaienbos in Echten. Er is dit keer voor een ijsbaan gekozen omdat de NAM dit al eens gedaan had in Schoonebeek en dat viel volgens een woordvoerster van de NAM in goede aarde.

IJsbaanlied
De presentatie zaterdagmiddag werd gedaan door zanger René Karst, die speciaal voor de gelegenheid een liedje schreef. Samen met zijn beer Ploef vermaakte de Drentse entertainer de kinderen, die in een polonaise achter de levensgrote mascottebeer aan schaatsten.

De ijsbaan is nog tot 3 januari open.

 

facebooktwitterredditpinterestmail

  1 comment for “Echten krijgt ijsbaan cadeau van de NAM (video)

  1. Piet en Lea
    16 december 2015 at 5:46 pm

    Wat een geweldig idee, zoveel plezier voor iedereen.
    Goed geregeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *