Echten op de kaart (video)

 

ECHTEN – Het was niet Roelof van Echten die Echten op de kaart heeft gezet, maar niemand minder dan Gerard den Ottolander. Hij kwam erachter dat Echten niet in de Grote Bosatlas stond en maakte er werk van.

Frustratie

Na het lezen van een lovende recensie over de de Grote Bosatlas in de Volkskrant ergens aan begin van deze eeuw, trok Gerard den Ottolander zelf de stoute schoenen aan. Hij vond een exemplaar van de nieuwe, veelbelovende editie van de Atlas en kwam erachter dat zijn woonplaats, Echten, er niet in stond. Dit kon volgens hem niet. “De plaats waar ik woon, die wil ik in de Atlas hebben,” aldus, Gerard. Daar komt bij dat andere atlassen, waaronder zelfs Duitse, Echten wél als plaats hadden opgenomen.

Daarnaast was Echten volgens hem van een grote historische waarde voor Nederland en dus verdiende het wel een plekje in de bekende Grote Bosatlas, die ook nog eens een keer aangeschreven stond als de atlas voor het gezin én middelbare scholieren.

Moeizame mailwisseling

Hij mailde met de redactie die hem meerdere malen een beetje afscheepte met argumenten waarom Echten niet in de atlas zou horen. Het zou onder andere te klein zijn en ook zou het in de schaduw vallen van Hoogeveen. Wel heeft de redactie van de atlas wel telkens gezegd dat er misschien een kans is dat het erin komt. Gerard gaf niet op.

De aanhouder wint

Op een goede dag neusde Gerard weer eens in de Grote Bosatlas. Drieënvijftigste editie ditmaal en tot zijn grote verbazing stond daar, net buiten de schaduw van Hoogeveen, op de pagina Noord-Nederland, Echten op de kaart. Hij mailde de redactie dat hij blij was en kreeg een mail vol mooie woorden terug.

Echten staat sinds 2007 op de kaart. Tenminste, in de Grote Bosatlas.

echtenkaart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *