Echten weer bijgepraat op jaarvergadering

ECHTEN – Koffie bij binnenkomst, even bijpraten en met de hele zaal luisteren wat de verenigingen uit Echten afgelopen jaar gedaan hebben en wat ze komend jaar gaan doen. Daar komt de jaarvergadering in de Molenhoeve in het kort op neer.

Dorpsbelangen, d’Olde Karke en de Feestcommissie houden ieder jaar de jaarvergadering, omdat bleek dat drie afzonderlijke vergadering slecht bezocht werden. Door de krachten te bundelen bereiken de verenigingen een groter publiek.

Dorpsbelangen

Het grote nieuws van dorpsbelangen is voorzitter Henk Nijstad die na zijn termijn van zes jaar voorzitterschap stopt. Henk zelf is er niet rouwig om. Volgens hem is een doorstroom van mensen in een bestuur belangrijk, zodat er weer ruimte is voor nieuwe ideeën. De afgelopen zes jaren waren voor hem een mooie periode. “We hebben heel veel gedaan. Daar zijn we als klein dorp groot in.” Verder vertelt Henk hoe leuk het is om in een bestuur met mensen samen te werken die je anders alleen groet. Stilzitten doet hij nu niet. Henk is zinnens om van ‘t zomer met zijn opafiets naar Berlijn te gaan.

Sander Klaster volgt Henk Nijstad op als voorzitter.

Azc

Het meeste besproken onderwerp in het dorp wordt niet onderbelicht. Henk Nijstad licht toe dat ze er als dorpsbelangen alles aan gedaan hebben en maximale inzet hebben getoond als het gaat om de onderhandelingen tussen de gemeente en het dorp met betrekking tot een azc. Ook zijn er gesprekken geweest met omwonenden van recreatiepark Van Harte, waar het azc moet komen. Nijstad betreurt dat sommige omwonenden vinden dat dorpsbelangen zich niet genoeg heeft ingezet voor hun belangen.

De Feestcommissie

Een bijzonder jaar, want de feestcommissie bestaat 100 jaar legt voorzitter Gerard Mul uit. Daarom dit jaar een uitgebreider feest dan anders, Als rode draad loopt door het jaar een de zeskamp waar zo’n 120 Echtenaren aan mee doen in verschillende teams. Het hele jaar door zijn er spelonderdelen, waaronder een spel waarbij met trekkers verschillende verrichtingen moeten worden gedaan. Ook bij de Feestcommissie vertrekt een bestuurslid en komt er iemand bij.

d’Olde Karke 

De Karke (het dorpshuis in de oude kerk in Echten) presenteert uitgebreide jaarverslagen. De verhuur van de verschillende ruimten trekt aan, maar mag nog wel een beetje meer. Het belangrijkste nieuws hier is het opstappen van bestuurslid Hendrik Jan Benning. Hij heeft veel voor het dorpshuis gedaan. Volgens voorzitter Chris Verheijen was het dorpshuis er niet eens gekomen zonder Hendrik Jan. “Mensen, ik heb dit met groot plezier gedaan voor Echten”, vertelt Benning in een kort verhaal.

Verder gaat de activiteitencommissie van d’Olde Karke door het met organiseren van activiteiten voor jong en oud, met als doelstelling: eens per maand iets voor volwassenen en eens per maand iets voor de jeugd.

 

 

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *