Gastronomische grootheden uit Echten

 

ECHTEN – De Havixhorst in Schiphorst. Van buiten oogt het poepchic: mannen in pak, een paar dure wagens; een gigantisch Chateaux et Résidences. Maar dat valt volgens Anna Hempen allemaal wel mee en zij kan het weten, want afgelopen maandag werd ze derde bij de National Hennessy Gastvrijheidsprijs. 

Een wedstrijd voor beste gastheer of gastvrouw, georganiseerd door het bekende cognacmerk Hennessy.

Niet snel tevreden

Dat is de grootste drijfveer voor de 18-jarige Anna Hempen uit Echten. Moeite doen om resultaat te bereiken. Tijdens haar opleiding hotel-, congres- en evenementenmanagement kwam ze erachter dat ze meer nodig had dan werken in een simpel restaurant. Volgens haar zijn gasten daar sneller tevreden, en dat is prima, maar zij wil meer. In luxueuzere plekken zoals de Havixhorst verwacht de gast meer. “Hoe meer de gast verwacht en verlangt, des te beter ik mijn werk moet doen en des te meer uitdaging ik heb”, zegt Anna.

Chateaux et Résidences 

In Nederland bestaan een aantal samenwerkingsverbanden op gastronomisch gebied. Een van die samenwerkingsverbanden is de Chateaux et Résidences. Een overkoepelende vereniging voor zes kastelen in Nederland waar men kan eten en overnachten. Een van die zes is de Havixhorst. Het samenwerkingsverband Chateaux et Résidences maakt weer onderdeel uit van de zogeheten G6. De zes belangrijkste gastronomische samenwerkingsverbanden in Nederland. De National Hennessy Gastvrijheidprijs wordt uitgereikt aan gastheren en gastvrouwen die onderdeel zijn van een van de samenwerkingsverbanden. Anna Hempen is derde geworden en behoort daarmee bij de top van de gastheren en gastvrouwen van Nederland onder de 22.

De wedstrijd

Anna deed mee vanuit haar positie als gastvrouw op de Havixhorst. De hele keuring bestond uit drie onderdelen. Een praktijkgedeelte, waarbij Anna zelf een lunch moest voorbereiden en serveren. Een theoriegedeelte, waarbij de deelnemers allerlei vragen moesten beantwoorden over zaken die te maken hebben met de rol als gastheer of gastvrouw. En als derde een masterclass cocktails maken, waarbij de deelnemers op een podium een cocktail moesten bereiden.

Nog luxer

De Havixhorst is al vrij luxe, maar nog niet luxe genoeg. Anna zoekt het hogerop en heeft gesolliciteerd bij De Bokkedoorns in Overveen. Een nog luxer en extravaganter restaurant in de duinen met maar liefst twee Michelinsterren. Dankzij de prijs die Anna won met de wedstrijd is ze al een bekende van De Bokkedoorns.

Gewoon uit Echten

Ondanks het luxueuze leventje, de hoogstaande gerechten, en de ingewikkelde tafeldekking blijft Anna gewoon. “Ik zit in het weekend ook gewoon in de keet met mijn neef,” lacht ze.

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *