Het Echtense Feest: de laatste loodjes

ECHTEN – Begin deze week werd er druk gewerkt om het festivalterrein gereed te maken voor vier dagen feest. Dat harde werk werpt vruchten af, want het land tegenover Huize Echten is nu zo goed als klaar. 

Donderdag beginnen de eerste festiviteiten van het Echtense feest.

Visio doet ook mee

Toen duidelijk werd dat tijdens het Echtense feest een gigantische tent op het gras tegenover Visio zou komen te staan zijn er een paar mensen van Visio aan het denken gegaan. Visio zit dit jaar namelijk veertig jaar in Echten en dus reden voor een klein fuifje voor de werknemers, deelnemers en familieleden. Zodoende dat vrijdagochtend de tent beschikbaar wordt gesteld aan Visio voor een receptie

Echten zonder stroom 

Tijdens de voorbereidingen werd er een dikke stroomkabel geraakt, waardoor het dorp een kleine twintig minuten zonder stroom zat. Volgens Dennis Polman van de feestcommissie werd het euvel snel verholpen. Tijdens het feest staan er twee aggregaten die de tent, de kermis en de randapparatuur van stroom kunnen voorzien.

Programma 

Donderdag begint het Echtense feest om 20.00 met een kaartavond. Deelnemers kunnen het tegen elkaar opnemen met klaverjassen, kruisjassen, jokeren en speciaal voor de jeugd: pokeren.

Vrijdag overdag heeft Visio een receptie ter ere van hun 40-jarig bestaan. ‘s Avonds rond 20.00 gaat de open, waarna rond een uur of negen de Moeflons spelen, gevolgd door Burdy. Als die is uitgespeeld nemen de Moeflons het weer over. Het feest gaat door tot een uur of 01.00.

Zaterdagochtend moet Echten al weer vroeg uit de veren, want van 10.00 tot 12.00 zijn er kinderspelletjes op het sportveld. Daarna, ‘s middags, de optocht met de versierde wagens. ‘s Avonds treed Papa di Grazzi op, gevolgd door Jannes. Na Jannes zal Pappi di Grazzi de avond afsluiten rond een uur of 01.00.

 

Zondagmiddag moet Echten zich weer opmaken voor het zeskamponderdeel de zeephelling. ‘s Avonds zal er in de tent een bonte avond zijn voor de Echtenaren. De muziek wordt verzorgd door de PCFE, Piraten Combinatie Fluitenberg/Echten.

 

 

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *