Nog druk in de voorbereidingen voor het Echtense feest

ECHTEN – “Hij is er niet,” zegt Dennis Polman. “Hij is er wel”, antwoord Jacolien Flik, “maar hij hoort de bel niet.” Beide leden van de feestcommissie lopen het laatste stuk van de route om het donateursgeld op te halen bij de Echtenaren. Zo kunnen bestaande leden opnieuw hun jaargeld betalen en niet-leden krijgen de mogelijkheid om lid te worden. 

De Echtenaren sponsoren zodoende voor een deel hun eigen feest.

Groter dan normaal

Elk jaar wordt het Echtense feest gehouden en dit jaar is dus geen uitzondering, maar in het kader van het honderd-jarig bestaan van de feestcommissie wordt er dit jaar wel groter uitgepakt dan anders. Het normaal twee-daagse feest duurt dit jaar drie dagen en er staan ook niet de minste artiesten. Vrijdagavond komen de Moeflons en Burdy. Zaterdagavond komen Jannes en Papa di Grazzi. Zondagavond is de avond voor Echten zelf met allerlei dorpse activiteiten.

Het financiële plaatje

Om alles te bekostigen is er aardig wat geld nodig. Zo gaan de leden van de feestcommissie routineus het hele dorp, deur aan deur, langs voor eventueel donateurschap. Mensen die donateur worden (of al zijn) kunnen het hele jaar door kosteloos deelnemen aan allerlei activiteiten die de feestcommissie organiseert. Zo zijn de vrijdag en de zondagavond gratis te bezoeken op het Echtense feest. Voor de zaterdag moet nog wel een kaartje gekocht worden, omdat die avond door een externe partij wordt verzorgd.

De meeste bedrijven in Echten doen ook een duit in het zakje om het feest voor hun dorpsbewoners mogelijk te maken.

Vandaag wordt waarschijnlijk het laatste deel van de donateursroute gelopen.

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *