Onbedoeld overspel, dronken echtgenoten en jaloerse partners bij voorstelling van ‘t Nut (video)

ECHTEN – Al tijdens de op één na laatste repetitie van toneelvereniging het Nut en Genoegen is het een aaneenschakeling van toneelspelers die in lachen uitbarsten. Zaterdag komt de toneelvereniging met een heuse klucht. Deze week de laatste repetities. 

Ze zijn er bijna klaar voor.

Puntjes op de i

Spelregisseur Henk Schrotenboer vindt dat het heel goed gaat, maar er kunnen altijd dingen beter zegt hij. “Beter kan altijd de inleving in je rol. Achter elke zin moet een emotie zitten, ben je boos of ben je blij en dat moet ik kunnen zien. En dat zijn dingen die altijd nog beter kunnen.” Henk let wel op de details. “Ik ben iemand die ontzettend hecht aan een strakke mis-en-scène, zodat ze goed weten van ik moet nou daar staan. Net dat ene loopje,” zegt hij.

Klucht 

Het stuk wat het zevenkoppige toneelgezelschap (exclusief spelregisseur en souffleuse) dit jaar speelt is vooral erg grappig. Een net getrouwd paar gaat op een soortement van huwelijksreis naar een oom en tante en daar in de slaapkamer ontstaan de meest bizarre situaties. Dronkenschap, knokpartijen en onopzettelijk overspel: niets wordt gespaard. Maar dat alles gaat gepaard met een flinke dosis humor.

Vrijdagavond is de generale repetitie traditiegetrouw voor de basisschooljeugd. Zaterdagavond is de grande finale in de grote zaal van de Westerbergen.

 

nutgenoegenomslag

facebooktwitterredditpinterestmail

  1 comment for “Onbedoeld overspel, dronken echtgenoten en jaloerse partners bij voorstelling van ‘t Nut (video)

  1. Lisanne
    8 maart 2016 at 2:18 pm

    Leuk! Ben benieuwd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *