Ook horeca in Echten verdeeld over vluchtelingenopvang

ECHTEN – Niet alleen de inwoners van Echten zijn verdeeld over de komst van een azc, ook de horecaondernemers zijn niet eenduidig. Toen maandag duidelijk werd dat vakantiepark Van Harte in beeld is voor een vluchtelingenopvang, raakte het dorp door meningen verdeeld.

Klap voor toerisme
Eigenaar van café/restaurant Boschzicht, Ajé Vossenberg, denkt dat de komt van een azc in Echten nadelig is voor de toeristische sector. “Dan denk je dat je alles mooi voor elkaar hebt qua toerisme en dan krijg je zoiets erbij in een natuurgebied. Ik denk dat mensen niet zo snel het bos meer ingaan.” Bert Boer, eigenaar van Tea Time in Echten denkt dat het allemaal wel meevalt. Hij is niet bang dat de komst van een azc invloed heeft op zijn klandizie.

Ook positieve kanten
Bert Boer wil nog wel verder gaan. Hij denkt dat een azc ook een bijdrage kan leveren aan het dorp in de vorm van een betere verbinding van het openbaar vervoer. En het kan ook goed zijn voor de basisschool, die te maken heeft met teruglopende leerlingenaantallen. Kinderen van vluchtelingen zouden in Echten naar school toe kunnen.Niet de eerste keer
Eerder al kwam Echten in het verweer tegen plannen van buitenaf, volgens Bert Boer. In de jaren zeventig wilde de Van Heukelom Stichting, nu Visio, op het terrein van de Havezate in het dorp duizend visueel gehandicapten huisvesten. De, toen 250, inwoners van Echten kwam massaal in het verzet, waardoor het plan van tafel werd geveegd.

500 is teveel
Over een ding zijn de horeca-ondernemers het wel eens: vijfhonderd vluchtelingen is te veel voor Echten. Bert Boer ziet het liefst twee- tot driehonderd, Ajé Vossenberg ziet het azc het liefst niet naar Echten komen.

Johan Koops, eigenaar van Van Harte, heeft toegezegd niet meer dan 500 vluchtelingen op te willen vangen.

facebooktwitterredditpinterestmail

  1 comment for “Ook horeca in Echten verdeeld over vluchtelingenopvang

 1. Elly van Schaik
  19 januari 2016 at 2:18 pm

  In de bossen tussen Ruinen en Echten gaan wij graag wandelen.
  Maar als er een AZC komt op de locatie bij Van Harte, dan zullen
  wij daar niet meer gaan wandelen. Het is een moeilijk te controleren
  gebied als er iets aan de hand is. Het komt het toerisme hier niet ten
  goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *