Picknicken met het halve dorp: ‘we kunnen het eigenlijk niet beter treffen’

ECHTEN – Goed weer, lekker eten en een mooie locatie. Dat zijn de ingredi├źnten voor een picknick. En als dan ook nog bijna het halve dorp komt, is de dag geslaagd.

Ruim 150 Echtenaren kwamen vanmorgen naar de dorpspicknick van de feestcommissie in de tuin van de Havezate, Huize Echten.

Honderd jaar feest
Het is niet voor niets dat de feestcommissie in Echten dit jaar groot uitpakt. Ze bestaat honderd jaar en dat mag gevierd worden. De leden van de commissie zijn zelf aan het koken geslagen en het resultaat mag er zijn. Tafels vol met lekker eten en als toetje een ijsje van Hoeve Sonneclaer. Drinken moesten de Echtenaren zelf meenemen.

Grote opkomst
Dat bijna het halve dorp er is, vinden de leden van de feestcommissie mooi. “Dat is een aanzienlijk aantal ja, en daar doen we het voor”, zegt penningmeester Dennis Polman. Secretaris Jacolien Flik voegt daar aan toe: “Dat is een hartstikke lekker gevoel, dan doe je het niet voor niets.” De reacties van de Echtenaren zijn louter positief.

Zeskamp
Van ongeveer elf tot twee kunnen de Echtenaren zich tegoed doen aan al het lekkers. Daarna begint er een sportieve activiteit als onderdeel van de zeskamp die ook in het teken staat van het honderdjarig bestaan van de feestcommissie.

Met een beetje geluk krijgt de dorpspicknick volgend jaar een vervolg. “Daar gaan we het zeker nog over hebben”, vertelt Dennis Polman.

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *