‘t Nut: Een geslaagde generale voor de basisschool jeugd (video)

 

ECHTEN – Aandachtig, met een knisperend zakje chips in hand keek de dorpsjeugd naar het podium. Vanavond heeft toneelvereniging Het Nut en Genoegen traditiegetrouw een succesvolle de generale repetitie opgevoerd voor de basisschool jeugd.

De kinderen waren niet ontevreden over de acteerprestaties van hun oudere dorpsgenoten

Een duim naar mam

Kinderen zijn vaak eerlijk over wat ze denken en daar komen de spelers van Het Nut en Genoegen goed vanaf vanavond. De jeugd geniet. Kira steekt zelfs een duim op als haar moeder Anja achter de coulissen vandaan loopt na een stuk acteren op het podium. “Ik vind het grappig wat ze doet”, zegt ze trots. De kinderen snappen dat er best wat komt kijken bij goed toneel spel. “Dat is dan moeilijk”, zegt Sonja over het toneelspelen. “Bijvoorbeeld, je vindt iets niet grappig, maar dan moet je wel grappig zijn.”

Een ander publiek

Spelregisseur Henk Schrotenboer heeft de toneelspelers al voorbereid op vanavond. “Ik heb de spelers van tevoren wel even gezegd, denk erom dat kinderen anders denken dan volwassenen en om andere dingen lachen dan volwassenen.” Ondanks de tips van Henk was de spanning voor sommigen toch nog niet helemaal verdwenen. “Vanochtend had ik wel zoiets van: nou, ik vind het wel spannend”, zegt Gerlof Pronk (Bert Ebben in het stuk). Zijn vrouwelijke medespeler Manon Broekman (Esther Ebben) valt hem bij: “Voor kinderen is het ook hele andere humor, want er zit best wel veel volwassen humor in, maar ze vonden het toch hartstikke leuk.

Morgen om 20.00 is de grande finale van het stuk, met natijd een verloting en aansluitend een feest met door het PCFE (Piraten Combinatie Fluitenberg/Echten) verzorgde muziek.

 

nutgenoegenman

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *