Visio en Echten delen de kerstgedachte (video)

ECHTEN – Een tram, een concert en een mooi verhaal, en dat op de kerstpakkettendag. Voor de bewoners van Visio in Echten begonnen de kerstdagen niet verkeerd.

Ieder jaar organiseert Visio rond de kerst iets voor haar bewoners.

Samen met het dorp

Hans Scholing van Visio legt uit dat het belangrijk is om het dorp te betrekken bij de activiteiten van Visio. “Mensen uit het dorp zijn betrokken bij Visio, dus dat gaat over en weer heel goed.” Zo doet het dorp wat voor Visio en vice versa. Dit jaar stonden de Keizangers uit Echten op het podium in de d’Olde Karke. Daarnaast werd er een verhaal voorgelezen in de schaapskooi in Echten. Op die manier maakt Echten onderdeel uit van de activiteiten bij Visio. Elk jaar weer.

Doelgroep

De bewoners van Visio hebben zowel een visuele als een verstandelijke beperking. Ze wonen niet in Echten, maar doen er wel hun dagbesteding en vanuit daar wordt ieder jaar een kerstpakkettenfeest georganiseerd. Bij de activiteit moet altijd rekening gehouden worden met de beperkingen van de bewoners. Zo wordt er dit jaar gekozen om in groepjes te gaan, zodat het voor niemand te druk is. Maar je kunt nooit iedereen plezieren: “Er zijn altijd een paar mensen die het niet behappen”, zegt Hans Scholing, “maar daar wordt bewust wat anders voor gedaan.”

De reacties van zowel de bewoners als de Echtenaren waren positief.

 

 

 

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *