Zondagavond: de laatste loodjes

ECHTEN – Na drie dagen feest is het einde in zicht. Zondagavond, bonte avond. Een avond echt voor het dorp waar alle zeskampgroepen een act ten tonele zullen brengen.

Vanavond wordt er vooral heel veel gelachen.

Veel creativiteit

Meedoen is belangrijker dan winnen hoor je wel eens zeggen, maar in Echten lijkt iedereen toch wel voor de eerste prijs te gaan, want de zeskampteams hebben weer veel uit de kast getrokken om hun andere dorpsgenoten te vermaken en om de jury te overtuigen. Dit jaar was er veel ‘naakt’ tijdens de verschillende toneeluitvoeringen. Zo werd er een erotische tent-scène gemimed en ook was er een heuse striptease-act gaande. Tussen twee acts door moest er nog even een kudde ontsnapte koeien van Fieten worden gevangen, maar daarna ging de avond snel verder.

Mystery jurylid 

De jury bestond dit jaar uit drie leden. Robbert Oosting van RTV Drenthe, Jan Knuivers, oud-basisschooldirecteur en een derde jurylid die de hele avond geheim bleef tot even voor de prijsuitreiking. Sommige Echtenaren hadden een vermoeden, maar de meeste wisten het niet. Uiteindelijke bleek het een vermomde dorpsgenoot te zijn.

Zwaar weekend

Ook vandaag hadden sommigen enige opstartproblemen, maar toen de acts eenmaal begonnen zat de sfeer er vrij vlot weer in. De extra feestdag dit jaar was voor bepaalde Echtenaren toch een obstakel maar uiteindelijk heeft iedereen het gered. Wel zullen velen maandag moeite hebben met praten door het meezingen met de hits van de PCFE (Piratencombinatie Fluitenberg/Echten)

Traditiegetrouw werd het Echtense feest door de die-hards afgesloten in de Papkarre, totdat het langzaam weer licht werd.

facebooktwitterredditpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *