Over het project

Hoe ziet het leven eruit in een klein Drents dorp? Dat vroegen we ons af. En dat is de reden om een periode van negen maanden, een schooljaar, te berichten over een Drents dorpje. Het project is begonnen als afstudeerproject voor Hogeschool Windesheim en RTV Drenthe, maar redelijk uit zijn voegen gegroeid na verschillende overleggen op de redactie van RTV Drenthe en dat is alleen maar mooi. Een periode van negen maanden om het leven in een Drents dorpje in kaart te brengen en dat dorpje, dat heet Echten. En waarom Echten? Daar is niet een specifieke reden voor en dat maakt het zo bijzonder. Echten staat negen maanden lang symbool voor gewóón een Drentse dorp. Verhalen, nieuwsberichten, video’s, radiobijdragen en foto’s. Onbevooroordeeld en onbevangen alles wat er gebeurt in Echten vastleggen in tekst, op beeld en in geluid. Dit bint de Echten.

De verslaggever

Ik ben degene die een aantal malen per week afreist naar Echten om de gebeurtenissen daar op te tekenen en ik ben Robbert Oosting. Ik heb het geluk om dit schitterende project te mogen doen. Deels voor mijn afstuderen en deels omdat dit een unieke kans is om te groeien als journalist, maar ook als persoon. Het lijkt me fantastisch om in de komende periode alle mooie verhalen uit een dorp op te tekenen. Gewoonten, gebruiken, maar ook vooral de sfeer uit het dorp vastleggen in tekst, beeld en audio. Na een periode van negen maanden moet dat een tijdsdocument opleveren in de vorm van deze website. Een tijdsdocument voor hét Drentse dorp anno 2016, waar Echten symbool voor staat. Ik kijk ernaar uit!

 

Als je mij wil bereiken: de.echten@gmail.com
Of zie je me lopen? Schiet me gewoon ‘ns aan!

IMG_9723